Gondoltál már arra, hogy egyszerűen a szülői tapasztalatod megosztásával, emberségeddel hozzájárulhatsz családok boldogulásához, kisgyermekek örömtelibb gyermekkorához?

Ha csak egyszer is felmerült ez benned, most itt az alkalom! Jó tündérek kerestetnek. Áprilisban újraindítjuk önkéntes-képzésünket.

Mi vár rád az önkéntes-képzésen?
A 10 hetes képzés elsősorban önismeretet ad, hiszen segítőként saját tapasztalatainkat állítjuk a segítettek életének szolgálatába. Számíthatsz empátiás készséged, helyzetfelismerő képességed, értő figyelemmel meghallgatni tudásod, kreativitásod megerősödésére. Mire a képzés végére érsz, önbizalommal léphetsz a valódi segítségnyújtás mezejére. E mellet betekintést nyerhetsz a tatabányai civil és szociális ellátórendszer rejtelmeibe, hogy a segítés során megfelelő információkat tudj adni segítettjeidnek. A képzésben olyan emberekkel együtt vehetsz részt, akik hozzád hasonlóan szeretnek segíteni. Ők a képzés végeztével is önkéntes társaid maradhatnak, akikkel együtt tündérkedhettek a városban. Így nem csak ismereteket, hanem kapcsolatokat is szerzel. Mindez egy nemzetközi szervezet keretében zajlik, amely évtizedek óta a világ számos országában odaadással szolgálja a segítséget elfogadó családokat, az önkénteseknek pedig közösségi programokat, a megújulás és a feltöltődés lehetőségét kínálja. A tanfolyam végén Az Otthon Segítünk Alapítvány tanúsítványát veheted át, mely felhatalmaz arra, hogy az Alapítvány önkénteseként heti 3-4 óra önkéntes segítést ajánlhass fel idődből a családoknak.

Egy önkéntes feljegyzéséből:
„Azért jelentkeztem az önkéntes képzésre, hogy kimozduljak otthonról. Eleinte nagyon féltem, mi lesz, ha otthon hagyom gyermekeimet, el tudja-e látni őket a férjem? Szerencsére hamar választ kaptam aggodalmaimra: gyermekeim önállóbbá váltak, férjem jobban bekapcsolódott a háztartásba, én pedig alig vártam, hogy ismét találkozhassak a csoporttal, ahol megerősítést, bíztatást kaptam magánéleti problémáimra is.”

Egy családanya véleményéből:
„Nagyon nehezen szántam rá magam, hogy felhívjam a szolgálatot, pedig gyakran fáradt voltam és kimerült. De nálunk nem volt szokás mástól segítséget kérni. Még családtagoktól, rokonoktól, ismerősöktől sem, nemhogy idegenektől... Most már örülök, hogy megtettem. Jó volt beszélgetni valakivel, akiben megbízhatok (a szolgálat egyik alapszabálya a titoktartás!). Ahogy hangosan is kimondtam problémáimat, és éreztem az odafigyelést, megkönnyebbültem. Jó volt, hogy nem tanácsokat osztott a segítőm, nem oldotta meg helyettem gondjaimat, mégis éreztem, hogy áll mellettem valaki, aki hétről-hétre visszatér, segít a háztartásban, együtt játszik a gyermekeimmel, szabadidejét, odafigyelését ajándékozza nekem.”

Űrlap kitöltése.

Ha szeretnél még többet olvasni az önkénes munkáról:

Miért lettem önkétes? .pdf .doc
Önkéntes leszel .pdf .doc